KOSKINN

Vi har Koskinn till försäljning, vi tar emot din beställning på din önskan hur du vill att ditt Koskinn ska se ut. Vi har hel bruna, mörk el. ljusare och brunvita. Helsvarta eller svartvita skinn, av Ko raserna SRB och SLB. Våra Koskinn lämnas in först till Tranås skinnberedning där skinnen bereds i 6 månader innan de är klara av den högsta kvalitet. Ett Koskinn är mycket hållbart i många år och ger en varm känsla.

Ko ras SRB - Svensk röd och vit boskap, SRB den populära mjölkkorasen som ger friska hållbara djur med god mjölkproduktion. SRB är en av Sveriges vanligaste mjölkkoraser. Den har sina rötter i den urgamla svenska boskap som under mitten på 1800-talet korsades med den engelska rasen korthorn och den skotska rasen Ayrshire. Rasen kännetecknas av den bruna eller rödbruna grundfärg med varierande mycket vita inslag. Djuret är mycket friska. De har bra juverhälsa, starka ben och god hållbarhet.

Ko ras SLB - Svensk låglandsboskap (Holstein) SLB stor ko ras med mycket mjölk. SLB ko ras är cirka 51% av de kontrollerade korna i Sverige och är en av våra vanligaste mjölkkoraser. Rasen kallas ofta Svensk Holstein vilket har sitt ursprung i den starka inkorsningen av utländska Holstein i vår ursprungliga ras Svenska Låglandsko. Korna är svartvita el. svarta men en liten andel kan även vara rödvita och kallas då för Röd Holstein. Rasen har ett bra lynne, de är lugna och stabila.

SKÖTSELRÅD TILL KOSKINN... Dammsug mjukt, vädra, piska. Vid vintertid när ny snö har kommit kan man lägga Koskinnet hårsidan neråt på snön det drar ur smuts och piska lätt då blir skinnet fräscht igen. Vid fläckar rengör du mattan med neutral tvål och varmt vatten. Blötlägg inte skinnet utan bara fukta endast med ren trasa. Rengör noga utan att skrubba för hårt. OBS !!! Koskinnet kan inte tvättas i maskin, torktumlare eller kemtvättas.

Vi har Koskinn klara till försäljning på Kulla Gård .  🙂

Välkomna önskar Mia och Lawrence

Senaste kommentarer

18.01 | 21:57

Ser fram emot ett besök på Kulla Gård I februari.

10.01 | 18:06

Vilka härliga tackor och vilken fin gård ni har. Bor själv i ett annat Ku...

04.04 | 17:25

Tack för besöket! Ni har en fantastiskt fin gård med underbara får och l...

03.02 | 13:33

Dear Lawrence, Congratulations, you have a very nice webpage...